Wie zijn wij?
Zegels per land
Dubbelen
Diversen
Hoofdscherm

Ballon-postzegels van de hele wereld

Wilma en Erwin

Mijn naam is Erwin Pellegrom, en ik sta op de foto met mijn vrouw Wilma. Wilma is lerares in het speciaal onderwijs en ik werk als systeem-/applicatiebeheerder bij Quantore, de grootste inkooporganisatie van de Benelux op het gebied van officesupplies.

Wij hebben elkaar leren kennen bij het ballonfiŽsta in Barneveld (in 2000) alwaar we als vrijwilligers diverse werkzaamheden hebben verricht. Nadat we in 2001 zijn gaan samenwonen zijn we inmiddels ( jaar geleden ) getrouwd.

Rik Mark Op 17 september 2004 is onze zoon Mark geboren. En op 20 december 2010 is er nog een zoon geboren, Rik.

                                   >>> Klik op de foto van Mark of Rik om naar hun eigen fotoalbum te gaan >>>

Onze grootste hobby is, je raad het al, ballonvaren. Naast de werkzaam-heden op het ballonfiŽsta zijn we crewleden van het Marberts ballonteam. Ik zelf heb inmiddels (26-09-2002) mijn opleiding tot ballon-piloot afgerond.
Toen bleek dat Wilma zich ook interesseerde voor een andere hobby van mij, namelijk postzegels verzamelen, ontstond er al snel een leuke combinatie. Het verzamelen van postzegels met (lucht)ballonnen. Inmiddels is de verzameling al behoorlijk uitgebreid. We verzamelen nu ook andere items dan postzegels, bijvoorbeeld boeken en munten.

De reden voor het maken van deze site is tweeledig. We willen uitvinden of er meer mensen zijn die deze hobby met ons delen en hoe ver onze verzameling gevorderd is. Waarom we dat op deze manier doen? Dat is de tweede reden: Ik vind het leuk om, als beginner, met HTML te stoeien.

Het thema van de verzameling is zeer ruim. Het gaat ons om de gas- en luchtballonnen, maar ook andere 'lichter dan lucht'-vaartuigen zijn in de verzameling opgenomen. Wanneer er een serie is met 1 of meerdere zegels uit dit thema dan proberen we toch de hele serie te verzamelen. Zo zal je bijvoorbeeld transport-series aantreffen.

Op- en aanmerkingen kun je kwijt in het Gastenboek of via een mailtje naar info@ballonpostzegels.nl

Tip: Hoe bekijk je deze site het best?

Veel plezier op de site!